Cumartesi, Ekim 26, 2019

Mazlum Kobani, Abdullah Öcalan, Mafya, Vs


İlginç.
Bir kişi, bir anda Dünya gündemine girdi.
Birçok adı var, biyografisinde vakıa aynı, rivayet muhtelif.
Yani, asıl bilgiler açıklanmıyor.
Neden mi?
“Öcalan, mahkemenin 1998 yılında ilan ettiği ateşkesle ilgili sorusuna verdiği yanıtta, Türk devletinin farklı kanallarla o dönem, kendilerine ateşkes önerisi yaptığını belirtmiş ve şunları söylemişti:
"Bu ateşkes konusunu biraz açmak istiyorum. Ateşkes önerisi bize Avrupa Temsilcimiz Kani Yılmaz ve Şahin kodlu Ferhat Abdi Şahin isimli arkadaş tarafından getirildi. Abdi Şahin isimli arkadaşımıza da, Selim Okçuoğlu isimli ve avukatlık yapan HADEP'te de faaliyet gösteren kişi getirmiş, bana getirilen ateşkes önerisi çok kapsamlıydı.”
Yani Kobani, TC ile görüşmüş.
Ya da, nınısının nınısı aktarmalarla bu iş olmuş.
Ateşkes önerisi, 1998 tarihli. Epeyi uzun bir kovalamacadan sonra Öcalan, 1999’da derdest edilip, Türkiye’ye teslim edildi.
Bu, ABD’nin işi.
Yani, önce ateşkes, sonra teslimat.
O sırada ise Kobani, durumu biliyormuş gibi:
“İçişleri Bakanlığı'nın bir raporunda, 1997-2003 yılları arasında, Avrupa'da faaliyet yürüttüğü ifadesi yer alıyor. Yani, Öcalan'ın yakalandığı 1999'da da Avrupa'da olduğu düşünülüyor.”
BBC, haberinde sürekli rivayet kipi kullanıyor.
“Bu, PKK ile birçok ülkenin devlet kurumlarının yoğun bir görüşme trafiğinde bulunduğu bir süreç.”
Yani, Öcalan’a kaçacak yer arayan da Kobani gibi.
Şöyle demiş:
“Örneğin New Yorker dergisinin Nisan 2019'da kendisiyle yaptığı röportaj şöyle diyor: "Bir zaman diliminde PKK'de görevde bulundum".”
YPG-PKK özdeşliği, uzun süre inkar edildi.
Ne oldu peki?
Takke düştü, kel göründü.
“Kobani'nin 2013'te PKK'ya yakın Fırat Haber Ajansı'na KCK Yürütme Konseyi olarak röportaj verdiği ve şu an hala sitede bulunan röportajda Şahin Cilo ismini kullandığı görülüyor.”
Bu kadar çok ad, olayı John Le Carre durumu yapar, casus-terörist gerçek kimliğini unutur.
Öcalan’ın şizofrenisi gibi yani.
Tek soru var:
Gelecekteki aday adayı o mu?
Buna Bayık, ne der?
İkili yapı ne getirir?
“Mazlum Kobani, Temmuz 2019'da BM'nin Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar Özel Temsilcisi Virginia Gamba ile görüşmüş ve SDG adına BM belgesi imzalamıştı.”
Aklımıza, ABD’ye saldırmamak için zamanın parasıyla 150 milyon dolar Arafat ve FKÖ geliyor.
FKÖ şimdi nerede?
ABD kullanır ve atar.
Kürtler’i 10-20 kere kullandı ve attı.
Yine atacak.
Sorun, BM’nin buna alet edilmesi.
BM, Hitler’le anlaşma imzalasa, ne olacak?
Meşruluğu kalacak mı?
Bu sözleşmeyle meşruluğu kaldı mı?
ABD gün gelip, yapıtklarının faturasını çok ağır ödeyecek.
Çıkış sorusu:
Bu kadar ilkesizlik, yeni bir ülke kurma idealiyle nasıl bağdaşıyor?
+
19. Yüzyıl’dan 21. Yüzyıl rehberi durum:
“Devrim, siyasi iktidar değişene kadar süren geçici bir kanunsuzluk dönemi miydi, yoksa bu dönem toplumsal dönüşüm tamamlanana dek sürmeli miydi? Devrimle suç arasında nasıl bir ilişki vardı? İsyan, eşkiyalık, zengin mallarını yağmalama, her zaman suç eylemleri miydi? Devrimciler, ne zaman özgürlük savaşçısı, ne zaman suçlu kabul ediliyorlardı? James Fentress''ın 19. Yüzyıl Sicilya tarihine bakışı, bu tür sorulara yanıtlar bulma çabasıyla şekilleniyor. Yazarın gözlemine göre, "Sicilyalılar, özgürlükleri için mücadele ettikleri sürece devrimciydiler ve bundan dolayı iyiydiler; devrim sona erdikten sonra, mücadeleye devam ettiklerinde ise, suçluya dönüştüler ve bundan dolayı da kötü oldular. Peki, devrimin sona erdiğini bildiren düdüğü kim çalmıştı ve o kişiye düdüğü çalma yetkisini kim vermişti?" Bu kitap, özgürlük mücadelesiyle Mafya üyeliği, istibdada başkaldırmayla meşru düzen yıkıcılığı, komploculukla reformculuk arasındaki çizgilerin ne zaman ve neye göre belirsizleştiğini ya da kalınlaştığını, Sicilya tarihi bağlamında ele alıyor. İtalyan birliği ve sonrasına uzanan süreçte, 1820, 1848 ve 1860 devrimlerinin yol açtığı siyasal-toplumsal dönüşümlerle mafyanın ortaya çıkışı arasındaki çetrefil ilişkileri değerlendiriyor. Garibaldi, Mazzini, Cavour, Pilo gibi figürlerin düşünceleri ve eylemlerine yakından bakmaya çalışıyor.”
Sicilyalı ayrılıkçıların mafyalaşması süreci.
Özel denklem.
Ayrılıkçıların mafyalaşması süreci.
Genel denklem.
Bakınız 20. Yüzyıl ve ETA, PKK, IRA.
200 yıl.
Minval aynı.
(26 Ekim 2019)

Hiç yorum yok: