Cumartesi, Aralık 14, 2019

Akil İnsanlar: Sahaya sürülerek mayın temizliği yapmamız beklendi


Eşek olursan, semer vuran çok olurmuş.
Bu akillerin durumu da öyle olmuş.
+
“Olduğumuz şeylere gelince, ikisi de Sözcü Gazetesi’nde çıkan iki ayrı köşe yazısında biri bizi ‘mayın eşeği’ olarak adlandırmıştı. Diğerinde ise ‘paratoner’…   Bence bizim tanımlarımıza en uygun iki ifade buydu. Bir mayın eşeğiydik, sahaya sürülerek bir mayın temizliği yapılması bizden beklendi. İkincisi paratoner olarak, bütün negatif algıyı, enerjiyi biz üzerimize çektik. Devlet Bahçeli de, enteresan arkadaşlardan sesi güzel arkadaşlara kadar, tamamıyla bizim üzerimizden sürece yüklenmeyi tercih etti. Ama bu mayın eşeği, kötü bir şey değildi. Çünkü toplum, bu tarafta süreçten beklentisi ve ümidini, ama batı tarafında kaygısını, eleştirisini, korkularını bu heyete döktü.”
Bunlar, bir de semer vurulan eşek olmakla övünüyorlar.
+
Sudaki balık suyu bilmezmiş. Bir de suda olduğunu.
Bunlarınki de o hesap.
Tarih bilinçsizliği, biyografi bilinçsizliği.
Çözüm süreci, en başta çözüm olsun diye, yaratılmadı. Zaman geçirmek için yaratıldı. Şimdiki zaman kazanmalık yapay gündemler gibi, yapay bir gündemdi.
Toplumun çözüm süreciyle hiçbir ilgisinin olmadığı, son 4,5 yıllık süre içinde tümüyle ortaya çıktı.
AKP’nin amacı bu olmasa da, HDP kendi kendini bu çözüm sürecinde ters köşeye yatırdı ve kendini parti olarak tasfiye etti. Son 1,5-2 yıldır da istop etmiş durumdalar.
+
“Başbakan (Recep Tayyip) Erdoğan bizden katkı beklediğini söylemişti. Bizden gidip süreci anlatmamızı istedi ama sürecin ne olduğunu anlatmadı.”
Hiç olmazsa buna aymışlar.
Anlatacak bir süreç yoktu ki.
+
Çıkış:
1968’lilerin bir bölümü 50 küsur yıldır açmazlarına ayamadı.
Bunlar, hiç olmazsa 5 yılda açmazlaırna aymışlar.
(14 Aralık 2019)

Hiç yorum yok: