Pazartesi, Mart 19, 2018

Düşmanını Takdir Etmek: AKP


AKP projesi, 14,5 yıldır Türkiye’nin başında.
Öncelikle AKP, Erdoğan değil, onu söyleyelim baştan. Çünkü, o 14,5 yılın 7,25 yılından fazlasında Erdoğan, AKP içinde tek adam veya en güçlü değildi. AKP’nin başlarında o, yalnızca bir vitrin imajı idi. Baştan niyetinin son 2,5 yıl olduğunu, sonradan açıkça gördük.
Sonra, neyi takdir ettiğimizi açalım:
Kurnazlığı da, gücü de iyi kullandılar.
Liberal demokrat geçinenleri kullandılar, daha doğrusu onlar kullanışlı aptal rolünde nemalandılar, sonra da hapsi boyladılar.
Sosyalist geçinen DSİP’li gibileri bile, ‘yetmez ama evet’ gibi tarihimizin en abidik gubudik projelerinden birinde kullandılar. Gülen aracılıyla da, eski TKP’nin bir bölüm kadrosunu devşirdiler.
Şerh: Bu adı var, içeriği yok solcuların, AKP’nin onlar ölmeden önce veya öldükten sonra da olsa, gideceğini bilmemeleri mümkün değil. Adlarının tarihe gerçekten kötü yazılacağını bile bile böyle işlere nasıl kalkıştılar, anlamakta hala zorlanıyorum. Bir insan, kendini bu kadar aşağılamamalıydı, diye düşünüyorum.
AKP; işadamlarını da teslim aldı, orduyu da, medyayı da, muhalif partileri ve politikacıları da… Bir bölümünün proje sonucunda olduğunu biliyorum ama bir bölümünün de, gönüllü olarak düşmanına silah verme biçiminde davranış içinde olduğunu izledim.
Entellektüeller değil, entelejensiyaların, bağlananı bağlandı, bağlanmayanı açıkta kaldı. Yurtdışına kaçabilen kaçtı, kalanlar da, ya içeride, ya da Güneybatı Anadolu’da emekli yazlığında.
Geriye kaldı kitle:
Özal ve Çiller üzerinden, kitle tarafından Cumhuriyet zaten yeterince tasfiye, red, şu bu edilmişti zaten. Son tüyü de AKP dikti. Kitle; Cumhuriyet’in seçim hakkı, okuryazarlık gibi ona tanıdığı en temel insan haklarını hak etmediğini kanıtladı. Ayrıca, atom bombasını hak ettiğini de kanıtladı.
Ancak, hala şu kesin:
3 darbe ve hatta o tüy diken 3,5.’su olmasaydı, bu 3 liberal dalga bu ülkede sökmezdi, buna eminiz.
Ancak, solun panzehirinin şeriat olmadığı, yalnızca Türkiye’de değil, tüm Dünya’da izlendi ve aynı hatayı Genelkurmay’ın yanısıra, CIA, KGB, şu bu da yaptı aynen. Eğitimlilerin isyanına karşı, ümmilerin eksi zekasını ve eksi bilgisini beslerseniz, o çukur / kubur, gün gelir, sizin de kabriniz olur efendiler, o kitle sizi de öldürür, soyar, tecavüzler. Epeyi insan, bunun böyle olduğunu bizzat yaşadı zaten çoktan.
Yine de AKP bir proje olarak, 14,5 yılda tarihçeyi 1909’a kadar geri çekti. Eğer, 2019’da Erdoğan kazanırsa, 1875’e kadar bile geri çeker. Ondan sonra, git gidebildiğin kadar geri. Hatta, Zaytung esprisi gibi, dönüp, Malazgirt’ten geri çıkıp, Asya’da bir tur atıp, Anadolu’ya geri dönmek bile olabilir artık o zaman.
Bunu yapabileni, düşmanım da olsa, takdir ederim.
(18 Mart 2018)

Hiç yorum yok: