Pazar, Temmuz 16, 2017

Zarrab / Sarraf vs Atilla

Bir haber:
Rıza Sarraf'ın üç hafta boyu, can güvenliği riski bulunan tutukluların konduğu özel tecrit hücresine nakledildiği ortaya çıktı.
Sarraf’ın avukatı Benjamin Brafman, hakim Richard Berman’a yazdığı dilekçede, müvekkilinin hiçbir gerekçe açıklanmadan, 21 gün süreyle özel hücreye yerleştirildiğini, daha sonra da yine hiçbir açıklama yapılmadan, New York Brooklyn’deki Metropolitan Detention Center’a (MDC) götürüldüğünü açıkladı.
Brafman, kendi duruşmalarının yoğunluğu ve Sarraf’a son altı haftadır davayla ilgili belgelerin ulaştırılmadığı gerekçesiyle, 30 Ekim’de başlayacak olan duruşmanın aslının ertelenmesini de istedi.
Sarraf davasında tutuklu olarak yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, Brafman’ın erteleme talebinin aksine, duruşmanın zamanında yapılmasını istedi. Hakim Berman, Sarraf’ın avukatı Brafman’dan gelen erteleme talebini reddedip, jüri üyelerinin de katılacağı davanın aslının görüleceği duruşmaların daha önce belirlenen tarih olan 30 Ekim’de yapılmasına hükmetti.”
Yani:
Sarraf konuştu, Atilla konuşmadı.
Sarraf korumaya alındı, Atilla alınmadı.
30 Ekim 2017’de herşey anlaşılacak.
Ancak, ABD gibi bir yerde bir davanın başlamasının 2 yıl sürmesi çok-çok acaip.
Dönenlerin % 99’unu şimdilik bilmiyor kalacağız.
Tahminim, Sarraf anlaştı. Atilla da, yurtdışında mahkum olan ilk devlet görevlisi olacak. Gerisi de gelecek.
İpi yavaş sıkıyorlar anlayacağınız. Kendi beceriksizliklerinden mi, karşı taraf hata yapsın diye mi, belli değil.

(15 Temmuz 2017)

Hiç yorum yok: