Çarşamba, Ağustos 01, 2018

Alaturka Radyoaktif Kaza


Haber:
“Taburcu olduktan sonra başına gelen olayın ihmal sonucu olduğunu düşünen Eyüp Bapun, sadece üç gün çalıştığı şirkete tazminat davası açtı. Eyüp’ü en çok üzen de sağlığından eden radyoaktif maddeyi çalmakla suçlanmak oldu: “Dava açtılar hırsızlık üzerine. Mahkemede davayı biz kazandık. Hakim bile mahkemede ‘Bu makine daha değerli, bu parça değersiz. Siz yolda görseniz maddeyi mi çalarsınız, makineyi mi çalarsınız?’ şeklinde konuştu. Ne ‘geçmiş olsun’a geldiler, ne de arayıp maddi manevi destekte bulundular. İhmal var. Çünkü böyle zararlı bir parçayı yere düşürüp, kaybediyorlar. Ve üç gün sonra bunu soruşturup, araştırıyorlar. Şirketin suçu çok.””
Yani: Nükleer maddemi kaybettim, hükmü yoktur.
(Nükleer madde ise, yer zemini analizinde kullanılan röntgen aletinden düşen İridyum 192 izotopuymuş.)
Ancak, gençliği kazazedeyi ölmekten kurtarmış:
“Olayın ardından GATA’da 15 ay tedavi gören 18 yaşındaki Eyüp Bapun’a bu süreçte özel vakum cihazıyla tedavi yapıldı, radyasyondan yanan derisi defalarca yapılan operasyonlarla kurtarılmaya çalışıldı. Eyüp’ün şansı genç bedeniydi. Kendi dokusundan yapılan doku nakliyle bacakları ve elleri kesilmekten kurtuldu. Ancak hiç aklına getiremeyeceği olay onu yüzde 80 engelli, 18 yaşında da malulen emekli yaptı. Radyasyon yüklü maddeye 2.5 saat temas eden Eyüp sağ elindeki iki parmağını kısmen kaybetti, ayağındaki damarlar koptu ve ayak bileği inceldi.”
Tedavi süreci sırasında, daha önce kanser olan ve onun tedavi masraflarını çıkarmak için bu işe girdiği babasını, 15 ayda ancak 1 kez gördükten sonra kaybetmiş.
O nedenle:
Bilmediğiniz hiçbirşeye dokunmayın.
(31 Temmuz 2018)

Hiç yorum yok: