Cuma, Ağustos 24, 2018

Ateizm Derneği’nin Ana Sayfası


Çok çok az yorumlu, 23.08.18:
Ateizm Derneğine üye olun!
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Türkiye'de inanç özgürlüğü toplantısı
Ateizm Derneği bugün itibariyle Avrupa Birliği tarafından resmen tanınmış ve ülkemizi temsil ettiği diplomatik temaslara başlamıştır. Ortadoğu, Balkanlar ve tüm Müslüman ülkeler arasında dünya tarihinin İLK "Ateizm Derneği" olan derneğimiz, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yapılan ve her yıl düzenlenen TÜRKİYE'DE İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ başlıklı yuvarlak masa toplantısına davet edilmiştir.
Bu toplantı: AB üyesi ülkelerin Büyükelçileri, 3 yaygın dinin temsilcileri (Diyanet İşleri Başk., Hahambaşı, Patrik) ve bu yıldan itibaren Ateizm Derneği'nin de katıldığı, basına ve kamuya kapalı, resmi bir temas, özel, diplomatik bir toplantıdır.
Yuvarlak masa toplantısı, 30.05.2014 tarihinde Hilton Bosphorus otelde gerçekleşmiştir.
Bu toplantının akademik ayağı olarak bilinen TÜRKİYE'DE İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ KONFERANSI ise, her zamanki gibi Yuvarlak Masa toplantısı ile aynı gün eş zamanlı olarak bugün İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampusü'nde gerçekleşmiş ve Ateizm Derneği AB Türkiye Delegasyonu'nun yuvarlak masa toplantısında resmi temasta bulunmanın yanısıra bu akademik konferansa da konuşmacı olarak katılmış ve görüş ve önerilerini sunmuştur. Bu çerçevede AB'nin Türkiye İlerleme Raporuna konu olacak birçok konu dile getirilmiştir.
Ateizm Derneği ‘Türkiye'de İnanç Özgürlükleri 2014 Raporu’na buradan ulaşabilirsiniz.”
Yazık.
(23 Ağustos 2018)

Hiç yorum yok: