Cuma, Ağustos 17, 2018

Demirtaş, Temelli, HDP, Vs


Olay, tam Muppet Show’un huysuz ihtiyarlar locasının, biri halef bir selef 2 huysuz başkanın atışması biçimine dönüştü.
Demirtaş:
"Faşist bloğu geriletmek gibi net bir sonuç alma ihtimali vardı ancak çeşitli düzeylerde yaşanan basiretsizlikler, öngörüsüzlükler ve acemiliklerle bu fırsat iyi değerlendirilemedi. Bunda ben dahil, bütün yönetimin ciddi sorumluluğu vardır. Bu konuda halka açık bir şekilde, yeterli ve tatmin edici bir özeleştirinin verilmemiş olması da büyük bir eksikliktir."
Temelli dün:
"Yöntemi yanlış, özeleştiri vermeyeceğiz."
Temelli bugün:
“Dün bir televizyon kanalında yaptığım konuşma yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermiştir. ‘Özeleştiri vermeyeceğiz’ şeklinde haberler paylaşılmıştır.
Söz konusu yayında kastetmek istediğim şudur: ‘Bizler özeleştiriyi basın veya sosyal medya üzerinden değil, halkımıza, yoldaşlarımıza ve yetkili kurullarımıza veririz.”
Özrü kabahatinden büyük adamın. Demirtaş içeride sosyal medyayı kullanamıyor, bu kambura yatma resmen. Ona basın denmez, yazılı açıklama denir.
Ayrıca arada Demirtaş:
“Partime yönelik öneri ve eleştirilerim, tamamen arkadaşlarıma güç verme amaçlıdır. Bunun dışındaki her yorum yanlıştır. Ben her daim, partimin ve halkımın hizmetindeyim. Bunun böyle bilinmesi lazım.”
Biz, en başından söyledik:
HDP, Demirtaş’ı içeride kendi haline bıraktı. Temelli de, en kokmaz bulaşmaz kişi olduğu ve seçildiği için bu sürecin içinde.
Ancak Demirtaş da, 2014 Ağustos’ta Erdoğan’ı ayakta alkışladığı an kendini bitirdi. Sonra, Öcalan’ın kendisinin aday olmasına karşı olduğunu açıklayarak kendisini bir daha bitirdi. Durumu ortada.
Barzani kendini harcadı. Müslim kendini harcadı. Şimdi de HDP kendini harcadı. Yani Kürtler kendilerini harcadılar.
O nedenle de olay, böyle Muppet Show esprilerine dönüştü.
(16 Ağustos 2018)
+
Ek:
Demirtaş şöyle demiş:
"Sosyal medyada parti eşbaşkanlarımıza ve sözcülerimize yönelik çirkin ifadelerin ve hakaretlerin tamamını, kendime yapılmış kabul ediyorum. Hiçbir arkadaşımız, bu tür ucuzluklara alet olmamalıdır.”
Som cümle için:
Demek ki alet olan birileri var.
Debelendikçe daha çok batıyorlar.
(17 Ağustos 2018)

Hiç yorum yok: