Çarşamba, Ağustos 22, 2018

Eski bakan Müslüm Doğan HDP’den istifa etti: Parti içinde oligarşik yapı oluştu


Haber şu:
“HDP eski İzmir Milletvekili, eski Başbakan Davutoğlu başkanlığında kurulan seçim hükümetinin Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan kurucu MYK üyesi olduğu partisinden istifa etti. Doğan, “Parti içinde oligarşik bir yapı oluştu. Bu oligarşik yapı partinin demokratikleşmesine, parti paradigmasının gelişmesine olanak vermiyor” dedi.”
Doğru.
Da bu çizgi 27 yıldır TBMM’de. Bu durum, hep böyleydi ve böyle kalacak. Kendisi duruma neden yeni aymış gibi davranıyor ki? Biz buna ikna oluyor muyuz ki? Kendisi ne istedi de, vermediler ki?
“Bu oligarşik yapıya karşı eleştirilerimiz dikkate alınmadı. Bu parti içinde demokratik yapılar zorlandı. Benim yaptığım siyaset tarzı gittikçe kuşatıldı. Bu kuşatılmışlıkta yarar göremedim. Sosyal medyada, “Milletvekili seçilemediniz, eleştirmeye başladınız” diyenler var. Hayır, ben milletvekili iken de, bu eleştirileri yaptım.”
Nerede yaptın? Kapalı kapılar ardında mı? Çünkü yeni başkan Temelli, olması gerektiğini savunuyor ve sözkonusu eleştiriler için kayıt yok.
“Ben aydın, demokrat, yurtsever bir insan olarak genel toplumsal muhalefet içinde mücadelemi sürdüreceğim. Bu paradigmanın gelişmesi için de elimden geldiğince katkı sunacağım. Eleştirilerimi sunmaya devam edeceğim. Siyaset hayatımızın bir parçası. Karşımızda siyasal İslam olarak yeni bir devlet yapılanması ile karşı karşıyayız. Siyasal İslamla ilgili eleştirilerim HDP’yi zayıflatma, HDP’yi zaaf içinde görme anlayışı ile ilgili değil. Devlet yeni bir ideolojik tercihte bulundu. Siyasal İslam devletin resmi ideolojisidir. Bu ideolojiye karşı doğru konumlanmak, doğru bir cephe oluşturma siyaseti bizim vazgeçilmez durumumuzdur.”
Bunu AKP zoraki hükümeti içinde yer alarak, nasıl yapmış oluyorsun acaba?
2015 Temmuz-2018 arasında, AKP siyasal islam tercihini kullanmamış mıydı?
AKP zaten 2001’den beridir, siyasal İslam projesi değil miydi?
17 yıl neden sustun da, şimdi konuşuyorsun?
Dürüst konuşmaktaki çıkarın ne veya hangi çıkarın zedelendi?
(Seçilmemek dışında.)
(21 Ağustos 2018)

Hiç yorum yok: