Çarşamba, Haziran 07, 2017

Ekşi Sözlük'te Suriyespor Diyaloğu

Çok tuhaf bir diyalog olmuş:
“X1
sevsekte sevmesekte milyonlarca suriyeli artık aramızda. ya hırsızlık-uğursuzluk yapacak yada senin benim gibi emekleri ile çalışacak. her insanın ihtiyacı olan kültür-sanat-spor gibi faliyetlerde bulunacak.
almanya'ya giden ilk kuşak türkiyeli işçileri düşünelim. orada anadolugücü diye bir futbol takımı kurmuş olsunlar. hangi tepki mantıklı olurdu?
X2:
almanya'nın aradığı iş gücünü ve ara elemanı tırnaklarımızla ve onlarca fedakarlıkla, yeri geldiğinde canımızla verdik.
suriyelilerle o kuşakları karşılaştırmak hainliktir kusura bakma.
kuralına uygun ve onuruyla yaşadı ve çalıştı türkler.”
Önce gerçekler, sonra yorumlar:
Türkler Almanya’da Türkgücü diye bir sürü futbol takımı kurdular zaten. Almanlar da onları alıp, Almanya milli futbol takımında oynattılar. İsviçre falan da öyle.
Türkiye’de 0 çalışan Türkler, Almanya’da 30 yıl eşek gibi çalıştılar. O kadarını burada yapsalar, aynı ekonomik birikimi burada da yaparlardı. Türkiye’ye dönünce, hala devletten bir şey beklediler ama. Pavlov ve hempaları tepkisi yani.
Kuralına uygun yaşamak ne? 12 saatta 30 lira yevmiye alan Suriyeliler mi?
Karşılaştır ve karşıtlaştır nasıl hainlik oluyor? Hainlik ne? Doğruyu söylemek mi?
Asıl yorumlar:
Konuyla bu kadar ilgisiz nasıl olunabiliyor?
Konu hakkında bu kadar bilgisiz nasıl olunabiliyor?
3 milyon Suriyeli gerçekten ne olacak? (3 milyon Suriyeli’ye 5 yıl bakmak, 200 binine ömür boyu bakmış demek oldu çoktan.) 100 bin bugünün çocuğu, yarının teröristi ne olacak gerçekten? (Bu, uluslararası bir kurum saptamasıdır ve BM’de dilegetirilmiştir açıkça.) Not: Türkiye tarihte daha önce yaptığının tersine, 3 milyon Suriyeli’yi tehcir veya mübadele edecek durumda değil şu an.
Ekşi Sözlük aşırı üye artışı yaşadı şu sıralar. Bu da onu ezeli-ebedi ergen kuşakların sözcüsü kıldı. 1975-2000 doğumlu 25 milyon eksi zekalıdan ve eksi bilgiliden söz ediyoruz. % 15’i üniversite mezunu bu arada.
Bu alıntı da, onların zihin düzeyini imliyor.

(7Haziran 2017)

Hiç yorum yok: