Cuma, Haziran 02, 2017

IŞİD Kürtler'le Anlaştı

Bunun böyle olabileceğini daha önce yazmıştık.
Durum şu imiş:
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: 'IŞİD Kürtlerle anlaştı' açıklamamız güvenilir verilere dayanıyor
… Lavrov önce, "Duyduğum kadarıyla, Kürt Suriye Demokratik Güçleri (SDG), IŞİD militanlarının Rakka'dan ayrılıp Palmira'ya geçmeleri için anlaşma yapıldığı açıklamasını reddetmiş" dedi.
Rus bakan daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:
"Savunma Bakanlığımız, güvenilir verilere dayanan bu bilgiyi teyit etti. Dahası, bu bilgi kamuoyuna yansıdıktan kısa bir süre sonra IŞİD üyeleri Rakka'dan ayrılıp Palmira'ya hareket etti."
Lavrov ayrıca bölgede "güvenli koridor" oluşturulduğunu, Suriye'deki Rus güçlerinin müdahale edip IŞİD militanlarını vurduğunu söyledi.”
Ortada infiale kapılacak bir durum yok. Eğer birileri infiale kapılacaksa, bunu o durumla karşılaşanlar değil, o durumu yaratanlar yaşasa gerek.
Lümpen N. Dünya halklarının şunu anlaması gerek:
Bir o, bir bu 1. Dünya ülkesi ile anlaşarak, bağımsız / federe bir ülke olunamaz. Daha önce de bu yol denendi, özel durumlar dışında işe yaradığı vaki değildir. Bağımsızlık savaşını Bizans entrikasına çevirmenin gereği yok.
Kürtler, bu yaptıklarının potansiyel sonucunu bu kezliğine başlarından def edebilirler ama ABD onlara bir kez daha ihanet ettiğinde, diyecek sözleri olmaz.
Sonuçta iş, dönüp dolaşıp TC’ye bağlanıyor:
TC’nin Kürtler’e saldırısının gerekçesi onaylanmış oluyor, IŞİD için ona gereksinim de baki kalıyor.
Yani:
Elma şekerinin şekerini ve elmasını yediler, sapını bile hala kullanıyorlar.

(1 Haziran 2017)

Hiç yorum yok: