Cuma, Haziran 02, 2017

İsmet Özel ve Müslüman Teröristtir

Ben dememişim, o demiş:
“Kafalarına çakmak için kafirlerin oruç tutuyoruz. Bir dini fantazi değil bu. Bir savaş. Bütün insanlar, Müslüman olmayan herkes, Müslüman’lardan korksun diye. Yani Müslüman teröristtir. Müslüman’ın ilk vazifesi terörist olmaktır. Kafirler Müslümanlar’dan korkacaktır."
Ben ateistim, baştan söylemiş olayım. Sonra da konuyu irdeleyeyim:
Öncelikle şunu söylemek gerek:
Terörizmi teröristler değil, devlet yarattı, 1789 Fransa Devrimi ertesindeki kaos döneminde. Devleti yönetenler, birbirlerini ve vatandaşlarını katlettiler ve bu dönem, tarihe terör dönemi olarak geçti.
Anarşistlere ‘terörist’ de denmesinin nedeni, 19. Yüzyıl sonunda ve 20. Yüzyıl başında öldürmedik çar, başkan, oligark, vd bırakmadılar. Bunu da, anarşizm çok pahalı ödemiştir. Bu öldürme silsilesinden önce de Marx, anarşistleri 1. Enternasyonel’den kovdurmuştur.
Bu, işin etimolojik tarihi.
Gelelim tek tanrılı dinlere:
Öldürme emri 3 tek tanrılı dinde de vardır, din kardeşleri dahil.
Önce ‘öldürmeyeceksin’ diyen Musevi siyonizmi, ardından ‘göze göz,dişe dişe’ de demiştir. Bu, ‘cinayete cinayet’ / idam demektir. Museviler bunu iç savaşlarında yapmışlardır. O zaman, daha ne Hristiyanlık vardı, ne de İslam.
MS 1-200 arasında Hristiyanlar kendilerine Hristiyan demediler, kendilerini yeni bir Musevi mezhebi saydılar.
MS 200-400 arasında ise Hristiyanlık Roma topraklarına yerleşmeye başlarken, Jüpiter kültücü Romalılar, Hristiyanlar’ı aslanlara attı. MS 400 gibi, önce Batı Roma, sonra Doğu Roma Hristiyanlık’ı resmi din kabul etti. Batı Roma 476’da barbarlar tarafından yok edildi. Doğu Roma = Bizans sürdü ve bu kez onlar Jüpiter kültüne zulüm ettiler (yani engizisyon sanıldığının tersine, ortodokslukta da, katoliklikte de, protestanlıkta da vardır).
Her ikisinin de benimsediği kitap, öldürmeyi dolaylı yoldan da olsa, emrediyordu.
600 gibi İslam boş tarih alanına daldı ve 50 yılda Dünya imparatorluğu yarattı. Bunu cihadla, yani öldürerek yaptı. Bu arada, anında mitoz bölünerek, mezhep savaşını ‘dakka bir, gol bir’ olarak başlattılar. O iç savaşlar dizisi 1.400 yıldır sürüyor.
500-1100 arası Hristiyanlık ortodoksluk-katoliklik olarak ölümüne bölündü. Avrupa’da katoliklik silah zoruyla egemen kılındı. Yetmedi, 1100’de o zaman Dünya’nın en büyük kenti olan ortodoks İstanbul, işgal edildi, yakıldı, yıkıldı.
1.400 yıldır İslam-Hristiyanlık savaşı ve cihadı / haçlı seferi, Fas-İspanya ve Filipinler-Endonezya arasındaki 130-140 derecelik meridyen aralığında sürüyor. Afrika’da ise, Nijer-Nijerya / kuzey-güney çizgisi ayrımında sürüyor.
Bizce bunun sonu yok. Sonul kazanan olmayacak yani. Herhangi bir büyük alan kayması da olmayacak ama Latin Amerika halkları biraz özüne, animizme geri dönecek.
600-1500 arasında İslam hezimetle galipti. 1500-2000 arasında Hristiyanlık hezimetle galipti. 900 yıl Hristiyanlık aşağılık kompleksi yaşadı. 500 yıldır da İslam aşağılık kompleksi yaşıyor.
Yani, Özel’in açıklaması bunu imliyor. Bu bir.
Sonra, IŞİD var. Barbar falan sayılıyor. Değil. Katl-i vacip dini bir emirdir, beni de kapsar, bunu bir ateist olarak belirtirim.
Ara açıklama: Ben IŞİD’in savaşını, Iraklı teslim olmamış komutanların kamikaze savaşı olarak ele alıyorum, bir tür cezalandırma yani.
ANAP-AKP 1983-2017 çizgisi, Müslüman, milliyetçi, muhafazakar, liberal, vassallığı-severci kırması acaip bir çizgide süregeldi. Onları yaratan ve ortalığa itekleyenler, neo-koloniyalistler ve neo-con’lar idi.
Ancak, IŞİD üzerinden bir türden ‘keser döndü, sap döndü’ durumu oldu. Müslümanlar’ın aşağılık kompleksi tersine dönüp, üstünlük kompleksine çevrildi. Özel’in söylemi bunu imliyor. Bu iki.
Özel ve Dilipak gibiler, ılımlı dozuyla başlayıp, damardan dozuna vardılar. Asıllarına rücu ettiler ve söylemlerini saklamıyorlar, takıyye yapmıyorlar artık. 50 yıldır böyleydi bu. Bu üç.
IŞİD’in AB’de yaptıklarını bir ateist olarak ben bile takdir ettim. Ancak durum, ABD’deki yalnız kurtlara döndü ve / ama oradaki gibi açmazda çoktan, medya geştaltı kendini tüketene kadar IŞİD’in mumu yanacak, sona kaptu.
Terör, karşı-teröre karşı özsavunma ve yaşama hakkının kullanılışı olabilir. Terörle başlayıp devlet kuran ya da karşısındaki devletten haklar koparan terörist örgüt çok. İsrail bile, 90 = 45 Musevi olmayan + 45 Musevi olan ölü, yani terörle 1946’da başladı. Ancak çoğu terör, yalnızca terör için terördür.
Şerh: Hasan Sabbah da terörle başlayıp devlet kuranlardan. Biz, eğer yeni bir Hasan Sabbah çıkmazsa, hiçbir İslam terörünün herhangi bir yere varamayacağı kanısındayız ve gidiş onu imliyor.
Karşı-terör, terör, erör, farketmez. Seçim öldürmekte veya öldürmemekte ve bu, İslam’da kitapta emir olarak mevcut.
Takıyyenizi kendinize saklayın yani.
Dipnot:
Bu aradaki uygulamadaki hukuğa ve dine göre Özel, hem suç, hem günah işlemiş oldu.

(1 Haziran 2017)

Hiç yorum yok: