Çarşamba, Haziran 14, 2017

TKP'ler-ler Tartışması

Haziran 2017’de eskiden aynı partide olan ama sonradan yolları ayrılan 2 grup, birbirine şiddet gösterdi.
Çeşitli internet gruplarında yürüyen tartışmalarda, bazı bilgiler gözardı ediliyor. Bunları bir dökelim istedik:
Asıl TKP 1980 öncesi TKP’dir. SBKP’nin uydusu gibiydi.
Mayıs 1989 tarihli ve ABD Savunma Savunma Bakanlığı’nın çıkardığı, ‘Problems of Communism / Komünizmin Sorunları’ derggisi, TKP üye sayısını birebir vermişti, sanırım 329 gibi bir sayıydı.
İGD’liler ve İKD’lilerin tamamına yakını, bu sayıya dahil değildi.
1980 sonrasında SBKP’nin ve dolayısıyla TKP politbüronun Evren’e en azından karşı çıkmamasıyla, artı SSCB’deki eğitime birilerinin (örneğin Aydın Engin’in) gitmemesi ve eğitim sırasında bazı çatlakların oluşmasının anı kayıtları var.
1980-1989 arasındaki süreçte boşluk oldu.
1989-1992 çözülmesi TKP’yi eritti. SBKP kurulduğunda, çok az eski TKP’li kalmıştı.
2017’ye kadar geçen yıllarda, zaten o eski kuşakların çoğu vefat etti. Bugün ise, ne Aydın Engin, ne Oya Baydar o çizgide. Hala o çizgide olanlar ise, takıyye yapıyorlar.
Dolayısıyla 2017’de, 1979 TKP çizgisinde hala olan 3-5 kişi vardır. Bir anti-komünist ve bir anti-marksist olarak, onları takdir ettiğimi imlemek isterim. İroni yapmıyorum, gerçekten takdir ediyorum. Döneklerden tiksinirim. Hatalı da olsan, tutarlı olacaksın. Artı, Stalin’in yapmadıkları ortada ama yaptıkları da ortada: SSCB onun sayesinde uzaya giden ilk ülke oldu: Bu öğe tek başına ona bir zirve kayıtlar.
Sonrası ise komedi:
Bugünkü 4 KP’nin hiçbiri gerçekte komünist değil. Daha bugün konuştum: O gruplardan birine ait biri, Gezi’nin komünist bir hareket olduğunu önesürdü, oysa Geziciler içlerine özellikle sol kanadı sokmayacaklarını en başta açıkça ilan etmişlerdi. Yani, kendine dezenformasyon = takıyye, onlarda da var. İnsanları da, aptal, cahil ve unutkan sanıyorlar.
Dolayısıyla bu 4 kanat da abuksuyor: Kültürel ve zihinsel regresyondan ve konfüzyondan kurtulamıyorlar.

(11 Haziran 2017)

Hiç yorum yok: