Salı, Haziran 20, 2017

Kürtler Öyle Bir Ata Oynadı ki...

Küllüm mafiş:
“Edinilen bilgilere göre Büyük Kürdistan devletinin kurulmasından yana olan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Ürdün Kürdistan Bölgesi'nde askeri üs kuracak.”
Salih Müslim de aynı yönde düşünce belirtmiş:
“PYD Eş Başkanı Salih Müslim, "İran da Suriye rejimi gibi Kürt karşıtlığı yapıyor" diye konuştu.
PYD lideri müslim, Suudi Arabistan’a akrabalık bağı olan birçok Arap aşiretinin Rojava'daki özerk yönetimde yer aldığını ve bu aşiretlerin yönetimde olmasından gurur duyduklarını söyledi.
Durumun yarattığı tehlikeye ayanlar da var:
“PYD’nin savaşı Rakka operasyonu ile birlikte, IŞİD’e karşı haklı bir savaştan öteye taşınıyor ve PYD vekalet savaşında bir türlü sonuç alıcı partner bulamayan ABD adına hareket ediyor.
Eğer öyle olmasa ve amaç sadece “terör örgütü IŞİD’ten kurtulmak olsaydı”, ABD de PYD de BM’de temsil edilen egemen bir ülke olan Suriye’nin ordusu ile birlikte hareket eder, Rakka kurtarılırdı.
PYD yöneticilerinin bu gerçeği görememeleri mümkün mü? Katar krizi sonrası Vahhabi güzellemesi yapan Salih Müslim, kendi halkının geleceği ile oynadığının farkında mı?”
Çok tarihsel hata gördüm, böylesini görmedim.
Salih Müslim aynı anda, hem Barzani, hem ABD, hem de Suudi Arabistan ile işbirliğine giriyor:
3 yanlış at birden.
Ve aynı bölgede İran, Rusya, Türkiye, bu bağımsızlığa karşı.
Ve bugün Sünni-Müslüman geçinen ama onyıllarca solculuk oynayan tayfa, Yezidiler’i ve Alevi Zazalar’ı Kürt saymamış oluyor. ‘En bi Kürt biziz, çünkü güç bizde, zulüm bizde’ diyorlar.
Da, bunu kaç kere dediler, kaç kere yenildiler ve kaç kere katliama uğradılar?
Açıkça söylüyorum:
Tüm yaptıklarına karşın TC, Kürtler’e karşı ABD’den ve  Araplar’dan daha az acımasız oldular. Diyelim, iç savaşta şu kadar Kürt öldü. 1250’lerde ise, Bağdad’ın işgalinde Moğollar’la işbirliği yaptıkları için onun çok-çok katı Kürt öldürdüler. ABD desen, 10 kere sırtını Kürtler’e döndü.
O nedenle gelecekbilimci acı söyler:
Sayıyla kendinize gelin, yoksa bu kez ölülerinizi sayamayabilirsiniz de, gömemeyebilirsiniz de.
(19 Haziran 2017)

Hiç yorum yok: